Mi-am împlinit visul de a lucra ca terapeut încă din anul 2013. Activez în privat, la propriul cabinet, iar în paralel lucrez ca psiholog în domeniul asistentei sociale, unde m-am specializat pe evaluarea și consilierea copilului, tânărului și adultului.
Totul a început din adolescenta, îmi amintesc ca eram pasionată de oameni, relații, comportamente și am manifestat un interes aparte față de domeniul psihologiei. Așa ca m-am înscris la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, a Universității din București, specializarea Psihologie și apoi, în cadrul aceleiași Facultăți am absolvit masterul de Psihodiagnoza, Psihoterapie Experentiala Unificatoare și Dezvoltare Personala.
Am competențe în evaluare clinică (copil, adolescent, adult); consilierea psihologică a copilului, adultului, cuplului și familiei și trainer grupuri dezvoltare personală.
Am reușit sa fac asta, pentru că, în parcursul meu de a fi psiholog clinician și consilier psihologic, am avut mult ajutor și am lucrat cu clinicieni și psihoterapeuți uimitori și talentați care m-au inspirat și m-au ajutat sa devin un ‘vindecător’ prin arta cosilierii.
Iar când nu lucrez mă găsești pe trasee montane, drumeții, la malul mării ori la zăpadă, cu snowboard-ul sau petrecând cu familia și prietenii.
CONFESIUNE
Parcursul meu ca terapeut a fost plin de evenimente, unele mai încercate decât altele, cu o doza de duritate direct proporțională cu perioada de vârstă traversată (respectiv 24 de ani până în prezent).
Privind printre amintiri, experiența explorării unor noi medii, experiența contactului cu diferite categorii de persoane, m-au făcut să renunț la prejudecăți, respingeri, blocaje care țin de relație, comunicare, polaritate. La aceste complexe împrejurări au contribuit numeroși factori care au amprentat lumina, materialul și manifestarea a ceea ce am fost și sunt ca psiholog. Drumul de până acum mă duce cu gândul la perioada anilor de dezvoltare personală, cea în care, pe măsură ce parcurgi etapă după etapă, de restructurare, ai sentimentul ca te transformi, asemenea unui aluat, care pregătește pâinea buna, oferită în dar celor care au nevoie. Mi-am dat seama că relația cu persoana din fața mea este cu atât mai eficientă, cu cât eram capabilă să mă ascult, să mă accept și apoi sa mă exprim pe mine însămi.
Am reușit sa deschid căi de comunicație cu oameni care nu aveau nici cea mai mică informație în legătură cu ce este un psiholog, ceea ce mi-a amintit cât de mult te poți îmbogati sufletește atunci când cel din fața ta reușește să îti împărtășească sentimentele, trăirile, modul său de a percepe viața, simplă, sau complexă, așa cum este văzută de el. Și asta m-a ajutat sa îmi dezvolt capacitatea de a accepta alteritatea, de a primi fără a judeca, fără a pune etichete, și fără a încerca să văd persoana din fața mea în cutia strâmtă a înțelegerii mele, cu prețul căsăpirii unor părți ale personalității sale, poate chiar mai valoroase decât cele pe care eu le consider a fi. Am descoperit că dincolo de sensul pe care îl pot avea pentru mine experiențele, trăirile, sentimentele pe care clientul mi le împărtășeste, există un alt sens cu mult mai important: cel pe care însuși clientul îl acordă.
Dar, cea mai importantă achiziție a fost încrederea absolută în inteligenta nativă a clientului, fie el anxios, nevrotic, depresiv, etc, orientarea fundamental pozitivă a oamenilor care îi ajută să se vindece.
“A decide nu înseamnă a face, iar a vrea nu înseamnă a alege. Transformarea va avea loc nu din cauza a ceea ce decizi tu, ci din cauza a ceea ce alegi să faci.”
Eric Greitens
“A decide nu înseamnă a face, iar a vrea nu înseamnă a alege. Transformarea va avea loc nu din cauza a ceea ce decizi tu, ci din cauza a ceea ce alegi să faci.”
Eric Greitens